Obiectiv: două medalii la kaiac-canoe

joi, 23 august 2018, 01:43
2 MIN
 Obiectiv: două medalii la kaiac-canoe

Sportivii români au plecat în Portugalia,unde vor avea loc Campionatele Mondiale

Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe (FRKC), Ioan Bîrlădeanu, a declarat, pentru AGERPRES, că obiectivul la Campionatele Mondiale de la Montemor-o-Velho (Portugalia), programate în perioada 23-26 august, este câştigarea a două medalii, una în probă olimpică şi alta în probă neolimpică.
" Cele  mai mari şanse din lotul nostru le au băieţii de la canoe-2, Victor Mihalachi şi Leonid Carp. De la ei avem aşteptări să se întoarcă din Portugalia cu medaliile. La surprize nu vreau să mă gândesc. Nu prea cred în ele, valoarea sportivilor e atât de mare la o asemenea competiţie încât e greu să apară", a spus preşedintele.  "Eu mă gândesc şi la aurul mondial, normal. Dar în Portugalia depinde foarte mult de vreme. Pista de acolo e cea mai dificilă din câte au existat vreodată pentru că e în câmp deschis. Totul e bine până pe la 9,30 dimineaţa, iar apoi începe vântul din lateral. De asta spun că e vorba şi de noroc. Pista aia e o loterie, depinde de unde bate vântul. Bine măcar că anul viitor Mondialele sunt la Szeged, că atunci sunt şi calificările la Jocurile Olimpice. Iar la Szeged pista este foarte bună", a adăugat oficialul FRKC. Ioan Bîrlădeanu speră ca echipajele de kaiac-4 masculin şi kaiac-2 feminin să se califice în finale la Campionatele Mondiale.

După problemele de dopaj cu care s-a confruntat în 2016, Federaţia Română de Kaiac-Canoe i-a testat pe sportivii săi în mai multe rânduri. "Am făcut foarte multe teste antidoping. Numai anul ăsta au fost peste 30 de sportivi testaţi, mulţi chiar de trei ori. Pentru că am comandat şi noi teste la ANAD, au venit separat de la ANAD, dar şi de la WADA. Până acum toate testele au fost negative. Oricum, noi nu am avut probleme nici înainte. Dar atunci, în 2016, a fost un accident nedorit. în lupta americanilor cu ruşii am picat noi la mijloc", a mai afirmat Ioan Bîrlădeanu.
România va participa la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, programate în perioada 23-26 august la Montemor-o-Velho (Portugalia), cu un lot format din 14 sportivi: Leonid Carp, Victor Mihalachi, Ştefan Strat, Cătălin Chirilă, Alexandru Stoian, Constantin Dâba, Cosmin Lulciuc, Aurelian Ciocan, Răzvan Albişoru, Sorin Cical, Roxana Ciur, Elena Meroniac, Alexandra Dragomirescu, Lavinia Căle, iar Mihaela Lulea şi Iulian Şerban vor evolua la Mondialele de paracanoe.
(AGERPRES)

Comentarii