Ofițerii de la BCCO l-au jucat pe degete pe cel mai tare dealer de droguri din Copou

marți, 03 iulie 2018, 01:57
2 MIN
 Ofițerii de la BCCO l-au jucat pe degete pe cel mai tare dealer de droguri din Copou

Un dealer de marijuana a mers la o firmă de curierat şi a luat, relaxat, coletul în care ştia că are droguri. Când a fost luat prin surprindere de poliţişti, traficantul a recunoscut că are la el stupefiante, fără să ştie că, în prealabil, ofiţerii i-au schimbat drogurile cu rumeguş.

Unul dintre cei mai importanţi dealeri de droguri din zona Copou a fost condamnat, definitiv, la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare. Irinel Ionescu, zis „Varagostea“, a fost deja încarcerat, el primindu-şi verdictul din partea Curţii de Apel Iaşi.

Varagostea a fost protagonistul unei acţiuni ingenioase puse la cale de ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizat, care l-au păcălit pe traficant să admită că transportă droguri, deşi, în prealabil, oamenii legii îi înlocuiseră stupefiantele cu rumeguş.

Irinel Ionescu avea conexiuni în Spania şi, în cursul anului trecut, a mers în ţara iberică pentru a aduce stupefiante. Le cumpăra de acolo mult mai ieftin, cu 2-3 euro gramul, şi, după ce le împacheta, le trimitea în România prin intermediul unor firme de curierat. În mai multe rânduri, se arată în motivarea primei sentinţe, bărbatul a adus în ţară în jur de 2,5 kilograme de canabis, pe care le-a vândut în special unor tineri din zona Copou cu preţul de 70 de lei gramul. Printre clienţii săi s-au numărat şi investigatori sub acoperire, care au adunat probe cu privire la activitatea ieşeanului.

Totul s-a năruit pentru Irinel în septembrie 2017, atunci când oamenii legii din Iaşi au obţinut informaţii că acesta urmează să aducă din nou droguri în ţară. Astfel, după ce a cumpărat stupefiantele din Spania, bărbatul le-a trimis într-un colet în România, trecând la destinatar un nume fictiv. Ceea ce nu a ştiut Irinel Ionescu atunci când a luat coletul este că ofiţerii de la Crimă Organizată, în baza unei delegări, îi înlocuiseră drogurile cu rumeguş. Oamenii legi au aşteptat ca Varagostea să intre în posesia coletului, după care l-au ridicat în trafic.

„Fiind întrebat despre conţinutul coletului ridicat de la sediul SC Poşta Atlassib SRL, inculpatul Ionescu Irinel a afirmat iniţial că nu cunoaşte ce conţine acesta, nici cine l-a expediat şi de unde, dar imediat după ce a observat că se procedează la desigilarea coletului a afirmat că în interior se găseşte o cantitate de marijuana“, se arată în motivarea primei instanţe.

Ieşeanul a recunoscut faptele de trafic de droguri şi în faţa judecătorilor.

Comentarii