Oligarhul rus Mihail Fridman, arestat în Marea Britanie pentru spălare de bani și conspirație

duminică, 04 decembrie 2022, 16:57
2 MIN
 Oligarhul rus Mihail Fridman, arestat în Marea Britanie pentru spălare de bani și conspirație

Un cunoscut oligarh rus a fost arestat în Marea Britanie, fiind suspectat de spălare de bani. Potrivit mass-media, persoana implicată este miliardarul Mihail Fridman, scrie Politico.eu.

Agenția britanică pentru combaterea criminalității a declarat că omul de afaceri, a cărui identitate nu a dezvăluit-o, a fost arestat joi la domiciliul său din Londra, fiind suspectat de spălare de bani, conspirație pentru fraudarea Ministerului de Interne și conspirație pentru a comite sperjur, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă. Bărbatul a fost eliberat ulterior pe cauțiune, se arată în comunicat.Fridman, unul dintre directorii din spatele Alfa Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții private din Rusia, se află pe lista de sancțiuni a UE din cauza invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. UE l-a numit pe Fridman, în vârstă de 58 de ani, „un finanțator rus de top și un susținător al cercului intim al lui Putin“ atunci când l-a plasat pe lista de sancțiuni la sfârșitul lunii februarie.Alte două persoane au fost reținute împreună cu el. Un bărbat de 35 de ani care lucra la casa miliardarului a fost arestat în apropiere, fiind suspectat de spălare de bani și obstrucție a unui ofițer. A plecat din casă cu o geantă în care au găsit mii de lire cash. 

Un alt bărbat de 39 de ani, fostul iubit al actualei iubite a omului de afaceri rus, a fost arestat la domiciliul acestuia din Pimlico, Londra, sub acuzația de spălare de bani și conspirație în vederea fraudării. 

Peste 50 de ofițeri au fost implicați în arestarea la domiciliul omului de afaceri, au spus autoritățile. În urma unor percheziții la scară largă, au fost confiscate o serie de dispozitive digitale și o sumă mare de numerar.Alfa Group a emis sâmbătă o declarație în care a precizat că Fridman nu se află în arest; însă declarația nu a precizat dacă Fridman a fost eliberat pe cauțiune, potrivit Radio Europa Liberă. 

Comentarii