Opt noi străzi din oraş vor intra la reabilitare: constructorul se va şti până în septembrie. Iată lista lor!

sâmbătă, 27 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Opt noi străzi din oraş vor intra la reabilitare: constructorul se va şti până în septembrie. Iată lista lor!

Trei constructori au depus oferte pentru asfaltarea a circa 3 kilometri de străzi. Este vorba despre opt artere de circulaţie, iar valoarea estimată a contractului se ridică la peste 9 milioane lei. Străzile se află în zone precum Crucea Roşie, Bucium, Galata, Nicolina şi Moara de Vânt, respectiv: Bucovinei (385 ml), Alba Iulia (68 ml), Călugăreni (91 ml), Teascului (735 ml), Poienilor (768 ml), Fundac Strugurilor (196 m), Gloriei (229 ml) şi Podoleanu (129 ml).

Ofertanţii sunt Conest, asocierea Goldexo – Bogdy Trans şi asocierea Concret Drum – Alpenside. Primăria se află la a doua încercare de a atribui contractul după ce prima licitaţie organizată în acest sens a fost anulată. „Lucrările de modernizare propuse au ca scop sporirea capacităţii portante a drumului, îmbunătăţirea condiţiile de colectare şi evacuare a apelor pluviale, cât şi asigurarea stabilităţii şi lăţimii platformei. Astfel, se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei şi a reducerii timpului de călătorie”, se precizează în documentaţia de atribuire.

Primăria are termen 25 septembrie pentru selecta un câştigător, dar, cel mai probabil, comisia de evaluare se va pronunţa mai repede. În ceea ce priveşte infrastructura, în acest an, municipalitatea a mai lansat licitaţia pentru reparaţii capitale la pasajul Alexandru cel Bun (un contract de 70 milioane lei, ofertele sunt în evaluare) şi reabilitarea pasajului Socola (un contract de 35 milioane lei, o singură ofertă în evaluare). 

Comentarii