Organizatorii FILIT le recomandă voluntarilor să se vaccineze

marți, 31 august 2021, 01:50
2 MIN
 Organizatorii FILIT le recomandă voluntarilor să se vaccineze

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT lansează apelul de recrutare de voluntari pentru ediţia a IX-a a festivalului. 

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 20-24 octombrie, iar voluntarii vor lucra alături de echipa de organizare în perioada premergătoare festivalului şi în timpul acestuia, în şase departamente.

Cei interesaţi se pot înscrie astfel pentru departamentele "Invitaţi", "Evenimente", "Casa Muzeelor", "Comunicare&Promovare", "Foto-Video" sau "Serile FILIT".

Organizatorii anunţă că printre criteriile de selecţie se numără disponibilitatea de timp, experienţa anterioară şi cunoaşterea uneia sau a mai multor limbi străine, iar cei interesaţi se pot înscrie completând un formular online, pe site-ul www.filit-iasi.ro, până pe 9 septembrie.

În perioada 13-17 septembrie, voluntarii selectaţi vor fi contactaţi de către organizatori, iar după încheierea selecţiei vor avea loc sesiuni de pregătire şi instruire.

Organizatorii festivalului recomandă voluntarilor FILIT din acest an să se vaccineze anti COVID-19 şi îi atenţionează pe cei care doresc să fie voluntari că purtarea măştii de protecţie şi respectarea celorlalte măsuri de prevenire şi control în ceea ce priveşte transmiterea virusului SARS-CoV-2 sunt obligatorii pentru toate activităţile din cadrul festivalului.

De asemenea, aceştia menţionează că este posibilă apariţia unor modificări ale condiţiilor de participare, în funcţie de reglementările legale cu privire la răspândirea COVID-19.

"În 2020, a fost organizată o ediţie specială, sub semnul continuităţii, o formulă adaptată la condiţiile crizei sanitare globale, ediţie care, din nefericire, a fost suspendată după prima zi. În acest an se revine la formula consacrată a FILIT, cel mai important festival literar din Europa de Est", au anunţat reprezentanţii FILIT.

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Doar în anul 2019, FILIT a însemnat peste 30.000 de participanţi la peste 100 de evenimente şi expoziţii, iar festivalul s-a bucurat de prezenţa a 300 de invitaţi din întreaga lume. 

Comentarii