Până astăzi, Iașul a depășit 7000 de infectări cu COVID. Din nefericire, s-au înregistrat 184 de decese

joi, 15 octombrie 2020, 01:59
2 MIN
 Până astăzi, Iașul a depășit 7000 de infectări cu COVID. Din nefericire, s-au înregistrat 184 de decese

Ieri au fost 157 de cazuri, iar patru persoane şi-au pierdut viaţa

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi 157 de noi cazuri în plus faţă de ziua precedentă, numărul total de persoane infectate de la începutul pandemiei şi până acum, fiind de 7075. Au fost externate 45 de persoane, în schimb, din nou, judeţul înregistrează un număr mare de decese în rândul pacienţilor pozitivi. Patru persoane diagnosticate cu infecţia cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa, într-o singură zi, numărul total de decese fiind 184. Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 482 de paturi, din care 27 erau la secţiile sau compartimentele ATI.

Tot ieri, în spitalele suport COVID-19 mai erau libere opt paturi: trei paturi la Spitalul de Pneumologie, trei paturi la Spitalul de Recuperare si două paturi la Spitalul "Sf. Spiridon". De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, ieri, apariţia a trei noi focare Covid-19 în judeţ. Primul focar s-a înregistrat la o societate comercială care se ocupă de producţie ambalaje, unde s-au infectat 11 angajaţi. Aceştia au fost izolaţi la domiciliu, iar contacţii lor sunt în carantină. Un alt focar nou a izbucnit la Fundaţia Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena, fiind infectaţi trei beneficiari şi un angajat. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în centru, fiind asimptomatici şi sunt îngrijiţi de infirmiera depistată pozitiv.

Cel de-al treilea focar este la Spitalul de Boli Cronice "Sfântu Ioan" din Târgu Frumos, unde sunt 13 pacienţi şi doi angajati infectaţi. Pacienţii au fost evaluaţi şi sunt trataţi în spital, în timp ce angajaţii s-au izolat acasă. Toate spaţiile au fost dezinfectate. În ce priveşte focarul de la Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu", au mai fost confirmaţi alţi doi pacienţi şi încă doi angajaţi. Focarul e activ din 9 octombrie, când au fost confirmaţi cu noul coronavirus patru pacienţi. La retestare s-au mai depistat doi pacienţi şi doi salariaţi.

Comentarii