Parlamentul European discută joi despre criza coronavirusului

joi, 16 aprilie 2020, 10:16
1 MIN
 Parlamentul European discută joi despre criza coronavirusului

Parlamentul European se reuneşte joi într-o sesiune specială pentru a discuta despre un răspuns comun al statelor membre ale Uniunii Europene la pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Eurodeputaţii urmează să adopte o rezoluţie prin care se cere sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din ţările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgenţă. Pe de altă parte, documentul critică Ungaria și Polonia pentru atitudinea adoptată în perioada de criză.

Sesiunea va începe la ora locală 09:00, în prezenţa preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel.

Eurodeputaţii urmează să adopte o rezoluţie prin care se cere o protecţie mai mare pentru cetăţenii UE în faţa crizei actuale, sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din ţările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgenţă.

Proiectul de rezoluţie critică atitudinea Ungariei şi a Poloniei în timpul crizei actuale. De altfel, premierul Ungariei, Viktor Orban, care a suspus votului Parlamentului sporirea atribuțiilor sale pe perioada epidemiei, a fost criticat deja în repetate rânduri pentru măsurile autoritariste. El a reușit să obțină guvernarea pe bază de decrete.

hotnews.ro

Comentarii