Partea bună a drumurilor proaste: creşte traficul de pasageri la Aeroport

marți, 08 mai 2018, 01:49
2 MIN
 Partea bună a drumurilor proaste: creşte traficul de pasageri la Aeroport

În iunie mai apar două destinaţii directe, iar din iulie, încă şase.

Luna trecută, 92.522 de călători au tranzitat aerogara ieşeană. După un început de an ezitant, traficul de pasageri şi-a luat avânt în aprilie: cu 6 la sută mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a lui 2017 (87.850 de că­lători) şi cu peste 50 la sută mai mulţi comparativ cu aprilie 2016. Faţă de luna precedentă (81.707), creşterea este de peste 10.000 de pasageri, respectiv de 14 la sută.

„Le mulţu­mim tuturor celor care au ales să călătorească prin intermediul nostru“, a declarat Monica Nichituş, directorul provizoriu al Aeroportului, care aminteşte deschiderea celor şase destinaţii noi sau suplimentare la începutul lunii iulie – Dortmund, Malmö, Salonic, Paris-Beauvais, Eindhoven, Bruxelles-Charleroi şi Billund.

Aceste zboruri, anunţate încă din august 2017, vor fi efectuate de Wizz Air, companie care va detaşa în acest scop încă o aeronavă la „baza“ din Iaşi şi care va trece pe primul loc între operatori, ca număr al destinaţiilor (15).

De ultimă oră este şi vestea des­chiderii a două noi rute, luna viitoare, ambele spre Italia. Compania Ernest va efectua trei zboruri săptămânale spre Verona, începând din 23 iunie, şi două zboruri spre Cuneo (în extre­mitatea vestică a Italiei, 80 km sud de Torino) începând cu data de 21 iunie.

Pe pagina de internet a Aeroportului Iaşi apare şi zborul spre Cluj-Napoca, începând cu ziua de 11 iunie, dar cu escală în Bucureşti. De menţionat în orarul de zbor al aerogării ieşene că au apărut deja cursele spre destinaţiile estivale (Antalya, Rodos, Corfu etc.), astfel că în unele zile sunt deja 20 de plecări – la care se adaugă zborurile charter. Din iulie, vor fi şi mai multe mişcări, odată cu intrarea celor şase noi zboruri ale Wizz Air, ceea ce va aglo­mera şi mai mult terminalele Aero­portului.

Comentarii