Penibil: Infractorul Severin crede că opoziţia a corupt Comisia de la Veneţia

joi, 19 iulie 2018, 13:41
2 MIN
 Penibil: Infractorul Severin crede că opoziţia a corupt Comisia de la Veneţia

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, eliberat din închisoare la începutul acestui an, a criticat dur pe Facebook raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, referitor la modificarea legilor justiției din România.

Severin a susținut că serviciile secrete române ”ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”.

”Total de acord, numai ca atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneția, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentați de mâna a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția.” , a scris Severin pe rețeaua de socializare.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv de ÎCCJ în noiemnbrie 2016 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, însă el a efectuat doar un sfert din pedeapsă, pentru că are peste 60 de ani.

Severin a fost dat în vileag de jurnalişti britanici în timp ce accepta bani ca să introducă amendamente în Parlamentul European. El și-a executat pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Mesajul său de pe Facebook a fost un răspuns la o postare a fostului ministrul al Apărării Ioan Mircea Pașcu. Acesta a susținut că opiniile exprimate în raportul preliminar al Comisiei de la Veneția nu sunt întotdeauna identice cu cele din raportul final. (stirileprotv.ro)

Comentarii