Pensie specială pentru judecătoarea care lua mită de la interlopi, dar prescripția a scăpat-o de condamnare

vineri, 04 august 2023, 14:25
1 MIN
 Pensie specială pentru judecătoarea care lua mită de la interlopi, dar prescripția a scăpat-o de condamnare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a Elenei Burlan-Puşcaş, ca urmare a pensionării.

În martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus încetarea procesului penal împotriva judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, care primise în primă instanţă o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru corupţie, după ce faptele s-au prescris.

În iulie 2020, Elena Burlan-Puşcaş a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru luare de mită.

La judecarea apelului, Instanţa supremă a constatat că faptele de care era acuzată judecătoarea s-au prescris, fiind aplicate în acest sens două decizii ale Curţii Constituţionale. În consecinţă, condamnarea de la prima instanţă a fost anulată. Ea a fost suspendată în funcţie în mai 2018, însă, după ce dosarul ei a fost închis, a putut primi toate salariile restante, ea având şi vechimea necesară pentru a beneficia de pensie.

A luat mita prin intermediul unei ghicitoare

Elena Burlan-Puşcaş a fost trimisă în judecată de DNA sub acuzaţia că a luat mită suma totală de 63.000 de euro de la membrii a două clanuri de interlopi.

Mai mult, pe spotmedia

Comentarii