Peripeţii în Marea Buclă

sâmbătă, 27 iulie 2019, 01:43
2 MIN
 Peripeţii în Marea Buclă

 

Unul dintre favoriţi, Thibault Pinot a abandonat, antepenultima etapă a fost neutralizată pe coborârea finală, iar Egan Bernard a preluat tricoul galben

 

Etapa a 19-a a Turului Franţei, care trebuia să se dispute între Saint-Jean-de-Maurienne şi Tignes, a fost oprită şi neutralizată, vineri, din cauza grindinei care a căzut la coborârea din Iseran până la Val d'Isère. Etapa a fost neutralizată cu 26 de kilometri înainte de final. Evenimentul care a marcat etapa a fost abandonul unuia dintre fruntaşii clasamentului general, Thibaut Pinot (Groupama-FDJ),clasat al cincilea. Pinot a primit îngrijiri medicale în primii kilometri ai cursei, fiindu-i aplicat un bandaj pe coapsa stângă. La un moment dat, el a mers la maşina medicală, pentru schimbarea bandajului, însă apoi s-a oprit pentru ca un asistent al echipei sale să îi îndepărteze definitiv bandajul. Rămas la mai mult de 2'30” în spatele favoriţilor, Pinot a luat decizia de a abandona, după numai 36 de kilometri parcurşi. Francezul a izbucnit în lacrimi, fiind consolat de coechipierul William Bonnet. Aceasta a fost a patra oară când Pinot a trebuit să părăsească Turul Franţei înainte de final. El a mai avut aceeaşi experienţă la ediţiile din 2013, 2016 şi 2017. De asemenea, Thibaut Pinot a fost nevoit să abandoneze şi la ediţia de anul trecut a Turului Italiei, după penultima etapă. Francezul a fost internat la spital din cauza deshidratarii şi a febrei.

După ce multă vreme s-a rulat în două grupuri fruntaşe, aproape de final, Geraint Thomas şi Egan Bernal, ambii de la Ineos, au conlucrat perfect, columbianul evadând, alături de englezul Simon Yates. În momentul opririi cursei, începuse coborârea de pe Col d‘Iseran, cu un Julian Alaphilippe decis să remonteze handicapul din spatele lui Bernal. S-au omologat rezultatele de pe Col d‘Iseran. Conform regulamentului acestea au fost operate în clasamentul general (numai timpii, fără bonusuri), fără a se desemna un căştigător de etapă. În aceste condiţii, cu două etape înainte de final, noul lider este Egan Bernal, cu 45 de secunde faţă de Alaphilippe şi cu 63 de secunde faţă de Geraint Thomas.

Comentarii