Permis de conducere ucrainean fals descoperit de polițiștii de frontieră de la Sculeni

miercuri, 31 ianuarie 2024, 13:12
1 MIN
 Permis de conducere ucrainean fals descoperit de polițiștii de frontieră de la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra unui tânăr, cetățean ucrainean, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, document care nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond, fiind fals.

În data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, pasager într-un autoturism de lux, înmatriculat în Ucraina, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 18 de ani, posesor al unui permis de ședere pe teritoriul Germaniei.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din Ucraina, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Comentarii