Permis polonez fals descoperit la un basarabean, la Sculeni

sâmbătă, 26 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Permis polonez fals descoperit la un basarabean, la Sculeni

Un cetăţean din Republica Moldova a încercat să treacă graniţa cu un permis de conducere fals. Permisul avea însemnele Poloniei, iar documentul falsificat trebuia să îi servească bărbatului la un job de şofer. „În data de 25 iunie, în jurul orei 7.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 44 de ani. 

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în portofelul bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia bărbatului.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 150 de euro, cu intenţia de a se angaja ca şofer pe teritoriul UE. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii