Peste 50 de refugiați surzi au ajuns la Botoșani. Unii au venit cu animalele

miercuri, 02 martie 2022, 11:23
1 MIN
 Peste 50 de refugiați surzi au ajuns la Botoșani. Unii au venit cu animalele

Momente emoționante și deopotrivă răvășitoare la Filiala Botoșani a Asociației Naționale a Surzilor din România.

”Nu pot să descriu în cuvinte dramatismul ce a marcat ziua de ieri, care s-a încheiat astăzi dimineață la ora 4.00”, spune Daniel Hliban, președintele ANSR Botoșani.

”Am fost efectiv asaltați, în același timp, de aproape 53 de refugiați surzi ucraineni, aproximativ 6 – 7 grupuri, veniți dinspre puncte vamale direct din Ucraina sau via Republica Moldova”, potrivit celor precizate de Daniel Hliban.

Este vorba despre copii de la 1 lună până la vârstnici, femei însărcinate, adolescenți plecați singuri din Ucraina, dar și căței, pisici, hamsteri.

”A trebuit să găsim în câteva ore soluții de cazare și masă pentru toți, în sediul Asociației Surzilor Botoșani, în hoteluri, apartamente și case private, adăposturi special amenajate pentru refugiați etc. Voi face tot posibilul să-mi fac timp să mulțumesc absolut tuturor celor care au dat o mână de ajutor, într-o mobilizare extraordinară, în special pentru cazarea refugiaților surzi, ajutor oferit într-un mod absolut exemplar, cu generozitate, înțelegere, răbdare și empatie absolut impecabile”, mai spune Daniel Hliban.

Aflați amănunte de pe botosaneanul.ro.

Comentarii