Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agriculturii

marți, 21 martie 2023, 12:10
1 MIN
 Petre Daea ar putea fi demis de la conducerea Ministerului Agriculturii

Conducerea Partidului Social Democrat îi reproşează lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, că a trimis cu întârziere Comisiei Europene datele despre situaţia creată de cerealele ieftine ucrainene ajunse pe teritoriul nostru, conform Antena 3 CNN.

În prezent, ministrul Agriculturii se află la Bruxelles, unde încearcă să schimbe decizia Comisiei Europene. România urmează să primească doar 10 milioane de euro compensaţii pentru fermierii români, mult mai puţini bani decât Bulgaria, spre exemplu, care, deşi are un teritoriu mai mic şi mult mai puţini fermieri, va primi de la comisie 16 milioane de euro drept compensaţii.

Conform unor surse din PSD citate de Antena 3 CNN, este puţin probabil ca Petre Daea să reuşească să schimbe în vreun fel decizia CE.

Petre Daea e acuzat că a trimis târziu către Bruxelles dosarele de daună, iar Comisia Europeană nu a avut suficiente date pentru a acorda compensaţii fermierilor români.

Liderii PSD s-au reunit în şedinţă pentru a discuta inclusiv despre susţinerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca Marcel Ciolacu să conducă guvernul.

SURSA: dcnews.ro

 

Comentarii