Piețele, pline de brazi de Crăciun. Cât costă dacă știi să negociezi

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 16:36
1 MIN
 Piețele, pline de brazi de Crăciun. Cât costă dacă știi să negociezi

Piețele din Iași s-au umplut de brazi de Crăciun. Cu câteva zile înainte de Sărbătorile de Iarnă, ieşenii pot cumpăra pomi de diferite mărimi, aduşi din import sau autohtoni, la preţuri cuprinse între 37 – 400 de lei, în funcţie de înălţime şi coroană, dar și de categoria din care fac parte. Față de prețurile de anul trecut, cei care doresc să își înfrumusețeze casa cu un brad natural trebuie să scoată din buzunar aproape 50 de lei în plus anul acesta. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a scos la vânzare 33.996 pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii, se menționează într-un comunicat de presă al Regiei. 

În Piața Nicolina din Iași, spre exemplu, un brad cu înălțimea de 1,6 metri pleacă de la 100 de lei, iar cel mai mare, cu înălțimea între 2,5 – 3 metri, ajunge și la 400 de lei sau chiar mai mult. Prețurile sunt păstrate în mare parte și în piața Alexandru cel Bun, însă aici comercianții sunt dispuși să lase mai mult din preț clienților, de teamă să nu rămână cu marfa pe stoc. 

Și marile magazine de bricolaj din oraș au de vânzare brazi naturali, aici prețurile fiind ușor mai mici. Astfel, la Dedeman, un pom de 1 metru are un preț de 37 de lei, în timp ce unul de 1,8 metri ajunge la 100 de lei, iar cei cu înălțimea de 3,5 metri costă 360 de lei. Brazi frumoși sunt și la magazinul Leroy Merlin din oraș, cu prețuri cuprinse între 29 de lei (1 metru) și 129 de lei (2 metri).

Comentarii