Plajă, bere, vin, căldură și kilograme în plus. Cipru: Ce e de vizitat și cam ce prețuri sunt, de la șezlonguri, la mâncare și băutură

sâmbătă, 25 iunie 2022, 17:59
2 MIN
 Plajă, bere, vin, căldură și kilograme în plus. Cipru: Ce e de vizitat și cam ce prețuri sunt, de la șezlonguri, la mâncare și băutură

O destinație bună de vară este și Cipru, deși toată lumea se uită spre Grecia. Nu știu dacă vi s-a întâmplat, dar când spui unor persoane că ai mers în concediu Cipru, automat ți se spune: Păi, nu e la fel ca-n Grecia?

Prețul unui șezlong și al unei umbrele pe plajă este de câte 2,5 euro. Așadar, oriunde veți merge la plajă, în Larnaca sau Paphos, acesta va fi prețul. 2 șelonguri și o umbrela: 7,5 euro. Poți alege să stai pe șezlong cu 2,5 euro, iar atâta timp cât nu deschizi umbrela, nu plătești încă 2,5 euro.

Spre deosebire de Grecia, în Cipru aproape toate localurile au meniuri vegetariene. Așadar, dacă nu sunteți genul care mănâncă animale, atunci destinația e perfectă. În plus, este mult mai ieftin.

Depinde unde mănânci (locația), dar în general prețul pentru mâncărurile care conțin carne (inclusiv pește) prețurile sunt între 19-22 euro/persoană (asta nu înseamnă că dacă cauți mai mult, nu găsești mai ieftin).

În ceea ce privește mâncărurile vegetariene, aici prețurile sunt mult mai mici: o salată era între 6-9 euro, iar alte tipuri de mâncăruri la restaurantele de pe Tombs of The Kings Avenue (Paphos) erau am tot în acea marjă. (Nu cred că am dat vreodată mai mult de 10 euro – cu tot cu bere inclusă – uneori din partea casei. Autorul articolului este vegetarian (nu vegan), deci nu a prea fost interesat de prețurile la produsele care conțin carne).

La restaurante o bere la peste 600 ml. (la sticlă) este 3 – 3,5 euro sau 2,5 euro – 500 ml. Draft (într-un local am văzut și prețul de 2 euro).

Vedeți că, în anumite locuri, se oferă berea din partea casei în prețul meniului (prețuri menționate mai sus).

(Din punct de vedere economic, nimic nu e gratis, cineva plătește pentru ea, deci e parte din prețul mesei. Dar psihologic te face să mânânci acolo și să consideri că berea e gratis).

Reportajul complet și imagini, pe hotnews.ro

Comentarii