Podul „Golden Gate” de la Brăila, supervizat de japonezi, e aproape gata

vineri, 04 iunie 2021, 22:06
1 MIN
 Podul „Golden Gate” de la Brăila, supervizat de japonezi, e aproape gata

"Golden Gate-ul" de la Brăila prinde aripi. Muncitorii lucrează de zor la montarea cablurilor de care va fi ancorată o platformă esenţială pentru viitorul pod suspendat peste Dunăre. O operaţiune dificilă, care va îngloba până la final nu mai puţin de 81 de mii de kilometri de fire de oţel. Podul care va lega Dobrogea de restul țării va fi gata peste doi ani.

Viorel Eșanu, inginer, responsabil monitorizare lucrări: În acest moment sunt în plină desfășurare lucrările de traversare a cablurilor pentru platforma Catwalk prin albia Dunării, fiind nevoie de întreruperea şenalului în etape de câte trei ore.

Fără aceste cabluri de ghidaj nu ar putea fi ridicată de pe un mal pe celălalt platforma Catwalk, cum o numesc inginerii. O piesă extrem de importantă în construirea celui mai important proiect din infrastructura românească din ultimele trei decenii. Muncitorii se vor urca pe ea pentru a înălţa mai departe cele două cabluri principale, care vor uni picioarele podului.

Nu mai puţin de 81 de mii de kilometri de cablu de oţel vor fi împletiţi în legături de câte 544 de fire. Cu ele s-ar putea înconjura de două ori Pământul pe la Ecuator.

Aflați amănunte de pe observatornews.ro.

Comentarii