Politehnica a mai rezolvat două transferuri. Mâine dăm piept cu campioana, la Ghimbav

joi, 22 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Politehnica a mai rezolvat două transferuri. Mâine dăm piept cu campioana, la Ghimbav

Politehnica Iaşi începe să contureze lotul de jucători cu care va aborda sezonul 2023-2024 al Ligii I de fotbal. Ieri s-a definitivat lista de fotbalişti care vor continua în Copou după ce au evoluat şi în stagiunea trecută la Poli. 

Asta după ce Poli a bătut palma cu Sporting Juniorul Vaslui pentru prelungirea împrumuturilor lui Ştefan Ştefanovici şi Ionuţ Ailenei pe încă un an, tranzacţia fiind gratuită. Politehnica va avea vara viitoare şi opţiunea de a-i cumpăra pe cei doi, pretenţiile omului de afaceri vasluian Cornel Cracea pentru fotbaliştii pe care i-a crescut nefiind exagerate.

Ştefanovici, care poate juca pe banda stângă, fundaş, dar şi mijlocaş, are avantajul faptului că poate acoperi postul de jucător născut în 2002 pe care o echipă de primă ligă trebuie să se bazeze în meciurile oficiale.

Născut în 2001, Ailenei ar putea fi împrumutat la o altă echipă, din Liga a II-a sau a III-a, pentru a juca mai mult, în condiţiile în care acum este al patrulea portar al Iaşului, după Jankov, Celeadnic (rezervă marţi, în partida Republica Moldova – Polonia 3-2, din preliminariile Campionatului European, titular fiind Railean, care a apărat la Unirea Dej sezonul trecut) şi Brînză.

În ceea ce priveşte transferurile verii, aseară, târziu, era aşteptată sosirea în Iaşi a brazilienilor Luis Phelipe de Souza Figueiredo (extremă; 22 ani; ultima dată la Paysandu, Brazilia 3, sub formă de împrumut de la Atletico Goianiense, Brazilia 2) şi Carlos Eduardo Bacila Jatoba (mijlocaş central; 28 ani; Londrina, Brazilia 2).

Reamintim, Poli i-a mai adus în această vară, în afara lui Dumitru Celeadnic (Şerif Tiraspol), pe Sorin Şerban (fundaş stânga, FCSB) şi Alex Militaru (mijlocaş, CFR Cluj).

Totodată, în cantonamentul de la Braşov, care a început luni şi se va încheia mâine, Politehnica îi testează pe tinerii George Cherman şi Cosmin Gheorghiţă, ambii de la FC Bihor. Un verdict asupra celor doi se va da după triunghiularul de vineri, de la Ghimbav, unde Poli va juca o repriză cu Farul Constanţa şi una cu FC Braşov. Prima va începe la ora 11, iar cea cu braşovenii la ora 13. De la ora 12, Farul se va confrunta 45 de minute cu FC Braşov.

Comentarii