Politehnica: Boacănele se plătesc şi acum

marți, 25 mai 2021, 01:43
2 MIN
 Politehnica: Boacănele se plătesc şi acum

 

Plata diferenţială a salariilor, care a rupt vestiarul echipei, generează probleme şi după retrogradare

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi doreşte să mai diminueze nivelul restanţelor financiare, estimate acum la circa 1,8 milioane euro. Una dintre metodele încercate pentru a scădea datoriile este negocierea cu jucătorii care au evoluat în sezonul 2020-2021 şi convingerea lor de a accepta să primească doar o parte din banii la care au dreptul conform contractelor. Argumentul folosit de club în cazul refuzului este luarea în calcul a posibilităţii intrării Politehnicii în faliment, fapt care ar genera anularea încasării vreunui ban de către fotbalişti. La primele discuţii, jucătorilor li s-a propus să primească jumătate din banii la care mai au dreptul. Varianta a fost acceptată, în principiu, de unii, însă neagreată de alţii, negocierile continuând.

Probleme majore apar şi din cauza diferenţelor de plată existente între salariaţi. Ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Director, despre care se spune că a fost vizată de antrenorul Nicolo Napoli, unii fotbalişti au primit înaintea meciului de la Clinceni, de pe 2 aprilie, inclusiv salariile pe luna februarie, fiind atunci la zi cu retribuţiile. Alţii însă au rămas la nivelul anului trecut, decizia, criticată chiar şi de cei plătiţi, rupând vestiarul. Cei din a doua categorie au mai încasat apoi doar jumătate din salariul pe luna ianuarie, decalajul faţă de coechipieri fiind astfel consistent şi acum. Drept urmare, apropiaţi ai unora dintre jucătorii nedreptăţiţi, categorie în care se află, de pildă, Doru Popadiuc ori Ovidiu Mihalache, susţin că aceştia ar fi dispuşi să renunţe la o parte din bani doar după ce vor ajunge la nivelul coechipierilor. Adică să fie plătiţi mai întâi până la nivelul lunii februarie, cum sunt mulţi fotbalişti, iar abia apoi să se discute despre tăierile drepturilor lor. Neînţelegerile sunt alimentate şi de existenţa suspiciunilor că unii dintre cei care au fost plătiţi nu s-au mai omorât cu firea pe finalul sezonului, când nu au mai jucat după ce au invocat diferite probleme de natură medicală.

Negocierile vor continua zilele următoare, pentru ca până vineri să se ştie clar de ce bani ar fi nevoie pentru a lichida salariile restante ale jucătorilor. Reamintim, vineri, în cadrul Consiliului Local Iaşi, s-ar putea aloca fonduri Politehnicii, suma vehiculată că ar putea fi pusă pe masa fotbalului fiind trei milioane lei.

 

Comentarii