Politehniştii au petrecut la priveghi!

vineri, 24 mai 2019, 01:43
4 MIN
 Politehniştii au petrecut la priveghi!

 

Poli a ratat şi ultimul din cele patru obiective ale sezonului, clasarea pe locul IX. Oficialii clubului sunt însă mulţumiţi de evitarea  retrogradării şi vor să continue la conducerea Politehnicii

Politehnica Iaşi a ratat toate obiectivele sezonului 2018-2019. După ce ţintele anunţate de conducere, cupele europene, calificarea în play-off şi câştigarea play-out-ului, au fost succesiv ratate, miercuri, după remiza albă cu Dinamo, a fost compromis şi ultimul obiectiv anunţat de preşedintele executiv, Adrian Ambrosie, clasarea pe locul IX. Cu două runde înainte de final, Poli e la şapte puncte în spatele FC Botoşani, gruparea situată pe poziţia a III-a a play-out-ului. Eşecul a fost însă sărbătorit miercuri de conducătorii grupării ieşene! Aceştia au “uitat” de obiectivele oficiale şi au pus pe tapet evitarea retrogradării. Mai mult, Ambrosie, care s-a împăcat, cel puţin la suprafaţă, cu antrenorul Flavius Stoican după turbulenţele apărute în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu primarul Mihai Chirica pe marginea înlocuirii tehnicianului, a anunţat că vrea să-i prelungească acordul şefului băncii tehnice pentru doi ani! Stoican nu s-a pronunţat ferm asupra subiectului. Conştient că are mulţi contestatari după un sezon ratat şi un an gestionat greşit şi că decizia privind viitorul lui nu-i aparţine lui Ambrosie, şi acesta criticat virulent, antrenorul a spus că vrea mai mult. Stoican a lăsat astfel deschisă şi portiţa prelungirii, probabilă în condiţiile în care Chirica a petrecut de multe ori cu antrenorul, dar şi pe cea a unei despărţiri fără turbulenţe, dacă primarul va sancţiona sezonul complet ratat. Cum Poli, care are probleme grave, financiare, de efectiv şi de organizare, nu pare a avea forţa de a se bate pentru obiective îndrăzneţe, alibiul plecării lui Stoican din cauza condiţiilor nesatisfăcătoare ar sta astfel în picioare.

O nouă dovadă a problemelor existente la gruparea ieşeană a fost modul în care au fost trataţi componenţii delegaţiei la hotelul din Snagov unde s-a stat în această săptămână. 12 dintre ei s-au simţit foarte rău, au vomitat, unii fotbalişti nu au putut juca cu Dinamo (Rusu şi Cioinac), alţii au ieşit pe parcurs (Qaka) sau au acuzat probleme serioase înainte şi după meci, dar şi ieri. Cauza necazurilor este alimentaţia necorespunzătoare dinaintea partidei de miercuri. Pentru a afla poziţia oficială a clubului pe marginea acestui subiect, am încercat să discutăm cu Ambrosie, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Problemele amintite au ţinut capul de afiş al duelului cu Dinamo, pentru că fotbalul a lipsit miercuri, puţinii oameni care au urmărit meciul regretând decizia. Cum jucătorii gazdelor au confirmat că nu merită să îmbrace glorioasele tricouri ale “câinilor”, iar Poli a făcut un nou joc modest, a rezultat un meci extrem de slab, chinuitor pe alocuri. Ajutată de noroc (gazdele au avut o bară) şi de arbitru, care nu a sancţionat cele două intervenţii de “judeţeană” ale lui Mihăescu (acesta a lovit în două rânduri mingea greşit în careu, balonul atingându-i clar mâna), între cele două momente Ciobotariu copiindu-l pe ieşean, Politehnica a obţinut un punct. Pentru aceasta, fotbaliştii vor încasa o primă de 400 de euro, dublă faţă de cea stabilită iniţial în play-out.

Ieşenii nu s-au întors acasă după duelul cu Dinamo, rămânând la Snagov pentru confruntarea cu “lanterna” campionatului, deja retrogradata Concordia Chiajna, care se va disputa duminică. Conform oficialilor Politehnicii, în disputa cu ilfovenii Iaşul nu va miza pe Mihalache, Frăsinescu, Bădic şi Nascimento, care au fost învoiţi, unii din motive medicale. Stoican îi are la dispoziţie pe ceilalţi 18 jucători care au făcut deplasarea. Rămâne de văzut dacă toţi vor fi apţi duminică, în disputa care va începe la ora 21:00. (Ovidiu MINEA)

 

Poli-catalog

 

Miño (5,5) – sigur, nu a avut de lucru serios.

Rus (5,5) – unul dintre puţinele jocuri reuşite.

Mihalache (5,5) – s-a accidentat repede.

Frăsinescu (5,5) – precis.

Bădic (5,5) – nu s-a făcut de râs, deşi a revenit după o lungă absenţă.

Mihăescu (3) – un nou meci în care a confirmat că joacă la Poli pe alte criterii decât cele valorice.

Qaka (5) – s-a simţit că a intrat în teren fiindu-i rău.

Platini (5) – şters.

Nascimento (5) – cu gândul la plecare.

Petre (4) – şi-a “revenit” repede, după câteva sclipiri avute la unele meciuri din ultima perioadă.

Garros (4) – un alt transfer complet ratat făcut în acest an.

Gardoş (5) – nu a avut prea mult de lucru.

Teixeira (4,5) – nimic notabil.

Sanoh a intrat în minutul 76, încercând înviorarea ofensivei.

 

Comentarii