Poliţia germană vrea să-i oprească pe extremiştii de dreapta care vor să lupte în Ucraina

vineri, 25 februarie 2022, 16:12
1 MIN
 Poliţia germană vrea să-i oprească pe extremiştii de dreapta care vor să lupte în Ucraina

Poliţia germană face eforturi pentru a împiedica plecarea extremiştilor de dreapta pentru a lupta în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, relevă un document consultat vineri de DPA.

Agenţiile de securitate suspectează că marea majoritate a radicalilor germani sunt aliaţi cu Rusia, a indicat guvernul de la Berlin răspunzând unei solicitări din partea partidului de extremă stânga Die Linke.

O excepţie, totuşi, este partidul neonazist Der III Weg (A treia cale), care-i susţine pe naţionaliştii ucraineni.

''Cu privire la presupusa participare a extremiştilor de dreapta germani la operaţiuni de luptă ale unităţilor paramilitare de extremă dreapta, guvernul federal nu deţine în prezent nicio informaţie verificată că extremiştii de dreapta s-au deplasat în Ucraina sau Rusia în prezent pentru a lua parte activ la operaţiuni armate în acele zone'', a precizat executivul german în răspunsul său.

Ministerul de Interne german a menţionat că ''din cauza conflictului actual, atenţia directoratului federal al poliţiei s-a concentrat către posibile deplasări ale persoanelor extremiste de dreapta''.

''În cazuri suspecte, sunt luate măsuri de control intensive şi plecările sunt oprite dacă sunt întrunite condiţiile legale'', a mai spus ministerul citat. AGERPRES

 

Comentarii