Poliţia locală îşi face site nou cu o firmă din Suceava. Nu a pus anunţ pe SEAP

sâmbătă, 01 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Poliţia locală îşi face site nou cu o firmă din Suceava. Nu a pus anunţ pe SEAP

Poliţia Locală Iaşi va avea un nou site. În acest sens, instituţia de sub autoritatea Consiliului Local (CL) a lansat o procedură fără a publica un anunţ în sistemul electronic de achiziţii publice. Cu toate acestea, scrisoarea de intenţie publicată pe actualul site al Poliţiei Locale a atras opt oferte. 

Firmele au putut să trimită oferte pe adresa de mail a instituţiei. Valoarea estimată a contractului ajungea la aproape 30.000 lei. Ofertanţii au licitat între 12.940 şi 40.900 lei, iar câştigător a fost declarată o firmă suceveană: Exomax Tech SRL (preţul cel mai scăzut). În prezent, Poliţia locală se află în procedura de semnare a contractului, iar site-ul trebuie finalizat cel târziu până la mijlocul lunii decembrie. Societatea nu este la prima relaţie contractuală cu Poliţia Locală.

Potrivit unor anunţuri publicate de către instituţie în SEAP, în ultimul an, firma a asigurat servicii de întreţinere, securitate şi găzduire domeniu pentru o sumă lunară de 600 lei. Firma suceveană a fost înfiinţată acum 10 ani iar anul trecut a declarat o cifră de afaceri de peste 420.000 lei, cu un profit de aproape 120.000 le şi un număr mediu de 3 angajaţi. În cazul noului contract, după realizarea noului site, Exomax va mai asigura servicii de mentenanţă, actualizare, dezvoltare şi instruire.

„Design-ul site-ului trebuie să fie atrăgător, cu sobrietatea necesară imaginii unei instituţii publice, dar fără a da impresia de rigiditate. Contrastul dintre text şi fond trebuie să fie suficient de mare pentru vizualizarea rapidă a conţinutului. Fonturile utilizate vor asigura lizibilitatea textului, indiferent de browser sau platforma utilizatorilor”, se arată în caietul de sarcini. Iniţial, firma va trebui să prezinte trei propuneri grafice şi, în urma consultărilor cu autoritatea contractantă, va fi selectată varianta finală. şefii Poliţiei Locale speră ca, prin schimbarea interfeţei online, să fie generat o creştere a traficului general şi a nivelului de notorietate a serviciilor publice online prestate de instituţie.

 

 

Comentarii