Poliţişti de la rutieră, prinşi că luau şpagă produse lactate

vineri, 11 iunie 2021, 11:24
2 MIN
 Poliţişti de la rutieră, prinşi că luau şpagă produse lactate

Mai mulţi agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani sunt acuzaţi de luare de mită. Poliţiştii, agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani, cereau mită între 100 şi 200 de lei. Mai mult, unii au luat şpagă în produse lactate, pe care au le-au primit chiar în curtea sediului Serviciului Rutier Botoşani.

„În ziua de 12.11.2020, în jurul orei 15:15, agentul de poliţie Constantin Ciprian Rusu fiind în echipaj cu agentul Neculai Robert Fecioru, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DE 58, pe raza localităţilor Vlădeni-Leorda, judeţul Botoşani, a pretins şi primit de la un conducător auto foloase necuvenite, în schimbul neaplicării sancţiunii suspendării dreptului de a conduce. Abaterile constatate au fost depăşire pe linie continuă precum şi depăşirea vitezei legale de deplasare, agentul Fecioru precizându-i conducătorului auto să aducă foloasele necuvenite pretinse, în cursul aceleiaşi zile, spre seară, la sediul Poliţiei Rutiere Botoşani, la terminarea turei de serviciu. În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 20:30, agenţii de poliţie Rusu şi Fecioru au primit, fiecare, de la un conducător auto, în curtea sediului Serviciului Rutier Botoşani, câte un pachet cu produse lactate, fiecare pachet în valoare de 50-60 de lei, în schimbul neaplicării sancţiunilor legale faţă de acesta, pentru abaterile constatate în trafic, în timpul serviciului”, se arată în referatul procurorilor de la DNA Suceava.

Pe lângă primirea de mită, relatează B1TV, poliţiştii rutieri din Botoşani falsificau procesele verbale de contravenţie sau le dădeau pur şi simplu foc.

Astfel, potrivit sursei citate, agentul Robert Fecioru „a primit suma de 100 de lei, pe care a împărţit-o cu celălalt agent din echipaj, de la un conducător auto, din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, depistat că circula cu o viteză de peste 107 km./h, într-o zonă cu limită de viteză de 70 km./h”, se arată în actele DNA. Iniţial, agentul a completat un proces verbal de amendă cu numele şoferului, însă după ce a primit banii nu l-a amendat pe acesta, ci „a rupt şi i-a dat foc cu bricheta, unui exemplar al procesului-verbal de contravenţie ce trebuia înmânat contravenientului şi apoi l-a aruncat, în timp ce ardea, sub autospeciala de poliţie aflată în staţionare, de faţă cu colegul său de echipaj”.

Cititi si: botosaneanul.ro

Comentarii