Polițistul de frontieră acuzat că și-a ucis în bătaie fosta soție va rămâne timp de 15 ani după gratii

miercuri, 31 mai 2023, 01:51
2 MIN
 Polițistul de frontieră acuzat că și-a ucis în bătaie fosta soție va rămâne timp de 15 ani după gratii

Polițitul de frontieră acuzat că și-a ucis în bătaie fosta soție va rămâne timp de 15 ani după gratii. Curtea ieșeană de Apel a respins contestația lui Iorgu Acsinte împotriva sentinței pronunțate de Tribunal la sfârșitul lunii decembrie. Condamnarea a devenit astfel definitivă.

Iorgu Acsinte a lucrat în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora până la pensionarea sa, în 2017. Avea doi copii, ambii angajați în cadrul Poliției de Frontieră. Familia locuia în Prisăcani, unde soția lui Acsinte se ocupa cu creșterea animalelor. După pensionarea soțului, femeia a început să-și schimbe comportamentul, suferind de o depresie accentuată de consumul de alcool, ceea ce a făcut ca relațiile dintre soți să se deterioreze. Femeia s-a internat în 2018 și a urmat ședințe de consiliere, fără prea multe rezultate, dat fiind consumul frecvent de alcool. În cele din urmă, Acsinte a cerut divorțul, căsătoria fiind desfăcută la sfârșitul lui 2019. Cei doi foști soți au continuat totuși să locuiască împreună, chiar dacă bărbatul începuse o relație afectivă cu o ieșeancă la care începuse să locuiască periodic.

În iulie anul trecut, Acsinte a luat decizia de a se despărți definitiv de fosta soție și a început să reamenajeze casa părinților săi decedați, situată tot în Prisăcani, pentru a se muta acolo. Pe 14 august, pe când se afla în casa comună, între Acsinte și fosta sa soție a izbucnit un conflict spontan, în timpul căruia fostul polițist a bătut-o cu sălbăticie. Și-a abandonat victima aflată în stare de inconștiență și a plecat la Iași. A doua zi, Acsinte s-a întors la fața locului, găsindu-și fosta soție decedată. A trebăluit prin casă, după care a plecat la iubita sa. Abia după încă o zi, văzând că moartea fostei soții nu fusese descoperită, a anunțat poliția. Conform legii, pentru fapta sa Acsinte risca o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare sau chiar detenția pe viață. Judecătorii au reținut totuși în favoarea sa atmosfera tensionată din casă și încercările inculpatului de a-și determina fosta soție să renunțe la consumul de alcool.

Comentarii