Polonia ar putea da în judecată Pfizer după ce a redus la jumătate livrarea dozelor de vaccin

vineri, 22 ianuarie 2021, 12:14
2 MIN
 Polonia ar putea da în judecată Pfizer după ce a redus la jumătate livrarea dozelor de vaccin

Polonia ar putea întreprinde acțiuni în justiție împotriva companiei Pfizer luna viitoare dacă producătorul american de medicamente nu va livra toate dozele programate ale vaccinului său COVID-19, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului de la Varșovia.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul împreună cu partenerul său german BioNTech, a redus volumul vaccinului pe care îl va livra țărilor Uniunii Europene în această săptămână.

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze reducerile livrărilor dincolo de reluarea unei declarații de săptămâna trecută, prin care a anunțat reduceri ale dozelor în timp ce accelerează producția în Europa.

Italia a declarat că are în vedere acțiuni în justiție, pe fondul unei frustrări tot mai mari cu privire la impactul reducerii aprovizionării asupra programelor de vaccinare.

Luni, Polonia a primit 176.000 de doze de vaccin Pfizer/ BioNTech, o scădere de aproximativ 50% din ceea ce era de așteptat, au spus autoritățile.

Joi, ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat că dozele lipsă vor fi administrate de la jumătatea lunii februarie.

"În acest moment, avem o situație în care producătorul declară … că aceste diferențe vor fi acoperite", a spus Muller. "Dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, bineînțeles, că vor trebui luate în considerare măsurile legale".

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii