PONT: Cum poţi alege un vaccin anti-COVID de la alt producător faţă de cel pentru care ai fost programat

vineri, 19 februarie 2021, 13:56
1 MIN
 PONT: Cum poţi alege un vaccin anti-COVID de la alt producător faţă de cel pentru care ai fost programat

Tot mai mulţi români cer să poată alege producătorul vaccinului anti-COVID. Este, adesea, invocat faptul că unele vaccinuri anti-COVID ar oferi o protecţie mai mare decât altele. Totuşi, platforma de programare la vaccinare nu permite selecţia. O soluţie, însă, poate fi aplicată. Pe pagina de FB RoVaccinare, cineva a vrut să ştie:

Întrebare: Cum se poate şti dacă vaccinul Astra Zeneca este eficient pentru mine după ce voi face inclusiv rapelul? Vreau să aflu dacă fac parte din cei 59% pentru care este eficient ? Eu sunt programat pentru Astra Zeneca, dar doresc să fiu vaccinat cu Pfizer sau Moderna…cum se poate proceda ?

Răspuns oficial (RoVaccinare): În momentul de faţă nu există această opţiune de a alege un anumit vaccin. Puteţi să anulaţi programarea şi să aşteptaţi deschiderea locurilor în platformă pentru celelalte vaccinuri. Din 15 martie se vor deschide noi locuri pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

O altă problemă semnalată de Newsweek România este imposibilitatea programării pentru persoanele vârstnice. Autorităţile au anunţat că programările pentru persoanele vârstnice se vor face abia după 15 martie.

23,329,499 de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, media zilnică fiind de 683,136. România se află în top.

SURSA: newsweek.ro

 

 

Comentarii