Porci vânduți ilegal cu anunțuri false de lemne de foc

miercuri, 24 noiembrie 2021, 08:40
2 MIN
 Porci vânduți ilegal cu anunțuri false de lemne de foc

Unii crescători comercializează grăsunii fără documente, motiv pentru ca maschează anunţurile cu titluri false, susţinând că vând lemne sau materiale de construcţii, însă în fotografiile ataşate sunt porci.
 

Se apropie Crăciunul, iar porcii sunt la mare căutare, motiv pentru care a explodat numărul anunţurilor de vânzare a grăsunilor. Nu toate animalele sunt vândute, însă, cu acte în regulă. Pentru a nu fi prinşi, unii crescători încearcă să evite autorităţile prin trucarea anunţurilor publicate în mediul online, pe site-uri specializate sau chiar pe reţelele de socializare. Multe titluri de anunţuri sunt false, pentru a nu atrage atenţia inspectorilor de la Direcţia Sanitară Veterinarăşi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, care verifică şi comerţul online.

Jurnal Arădean şi www.aradon.ro au sunat mai mulţi comercianţi care au publicat anunţuri trucate. „Nu avem de vânzare lemne, noi vindem doar porci, dar nu avem voie şi de aceea am pus aşa anunţul”, ne-a spus o femeie din Conop, care susţinea că vinde lemne de foc, în timp ce publica o imagine cu grăsunii din gospodărie.

„Vând lemne de foc… 300 de lei bucata negociabil”, scrie într-un alt anunţ, la care este ataşată o imagine cu o foaie pe care este scris de mână, cu pixul: „Vând purecei de 8 săptămâni”. Prin faptul că nu a scris în corpul anunţului cuvântul „porci”, care apare doar în fotografie, autorul anunţului evită să fie găsit la o căutare în online după cuvinte-cheie. El ştie că autorităţile caută anunţuri după cuvinte-cheie şi ne-a recunoscut-o într-o convorbire telefonică.

Între 12 și 15 lei kilogramul
Mulţi alţi vânzători au publicat titluri false la anunţuri, susţinând că vând lemne, materiale de construcţii sau diverse obiecte din gospodărie. Pe unii i-am întrebat dacăau şi documente sanitar-veterinare, recunoscând că nu au, dar insistând că animalele lor sunt sănătoase. Preţurile cerute pentru grăsuni sunt cuprinse între 12 şi 15 lei kilogramul.

Mai mult, pe aradon.ro

Comentarii