Posibilă creare a unui grup de luptă NATO în România sub comanda Franței

miercuri, 16 februarie 2022, 20:51
1 MIN
 Posibilă creare a unui grup de luptă NATO în România sub comanda Franței

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a delarat după întâlnirea miniștrilor Apărării din statele membre, că oficialii au decis stabilirea de grupuri de luptă în Europa de Sud-Est. În acest context, aliații au salutat oferta Franței de a conduce un astfel de grup în România, a spus secretarul general al NATO, fără a da însă detalii despre momentul când se va constitui acest grup de luptă.

”Nu a fost luată o decizie finală încă, va fi luată pe baza evaluărilor comandanților militari”, a spus oficialul NATO. ”Nu vedem nici un semn de dez-escaladare pe teren, nici retrageri de truperi ale Rusiei, nici de echipamente. Rusia menține o forță masivă de atac. E cea mai mare concentrare de forțe de la Războiul Rece”, a mai spus Stoltenberg.

Acesta a subliniat că situația din Ucraina rămâne incertă și că problemele de securitate nu au luat sfârșit: “Nu știm ce se va întâmpla în Ucraina, dar avem de-a face cu o criză a securității în Europa. Rusia contestă prin forță principiile fundamentale ale securității în Europa. Regret să spun că aceasta e noua normalitate în Europa. De aceea miniștrii au decis să dezvolte opțiuni pentru întărirea apărării NATO, inclusiv stabilirea de grupuri de luptă în Europa de Sud-Est și au salutat oferta Franței de a conduce un astfel de grup în România. Comandanții noștri militari lucrează acum la detalii și vor avea un răspuns în câteva săptămâni”, a spus Stoltenberg.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii