Prelegere despre Isaac Newton la Palatul Culturii

joi, 17 ianuarie 2019, 22:12
1 MIN
 Prelegere despre Isaac Newton la Palatul Culturii

Viaţa şi activitatea lui Isaac Newton vor fi dezbătute sâmbăta aceasta la Palatul Culturii în cadrul evenimentului „Oameni de geniu în ştiinţă – Isaac Newton“. 

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Oameni de geniu în ştiinţă“, seria de prelegeri fiind organizate de Asociaţia „Noua Acropolă“ Iaşi, în parteneriat cu Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi. Manifestarea se va desfăşura sâmbăta aceasta, pe 19 ianuarie, de la ora 16.00, în Sala „Ştefan Procopiu“.

Cu această ocazie se va vorbi despre matematicianul, fizicianul, filosoful şi alchimistul Isaac Newton, considerat unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă ai epocii sale. Isaac Newton este cunoscut pentru intelectul şi capacitatea de a descoperi legi naturale ieşite din comun, în cadrul prelegerii de sâmbătă urmând să fie prezentate atât descoperirile sale, cât şi domeniile sale de interes. Evenimentul este organizat de „Noua Acropolă“ din România, o asociaţie culturală neguvernamentală înfiinţată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale. Intrarea la eveniment este liberă. 

Comentarii