Premierul Ciucă a încurcat sancțiunile anti-rusești. De fapt, nu sunt trei firme și două persoane, ci doar trei firme. De fapt, nici un activ nu a fost înghețat

joi, 10 martie 2022, 10:10
1 MIN
 Premierul Ciucă a încurcat sancțiunile anti-rusești. De fapt, nu sunt trei firme și două persoane, ci doar trei firme. De fapt, nici un activ nu a fost înghețat

Premierul Nicolae Ciucă a încurcat sancțiunile anti-rusești. Acesta a anunțat că România a înghețat activele deținute de trei companii și două persoane fizice aflate în strânsă legătură cu puterea de la Moscova. Decizia ar fi fost luată în urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană unor oligarhi, politicieni și companii rusești aflate în sfera de influență a lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Defapt.ro a aflat oficial că, în realitate, sunt verificate trei companii, dar nu și două persoane fizice. Iar cele trei companii ar putea avea legături cu două persoane fizice, respectiv o persoană juridică, aflate pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Mai mult, nu s-a luat nici o decizie privind înghețarea bunurilor celor vizați de investigația condusă de ANAF.

Lista neagră a UE: 696 de persoane și 59 de companii
Uniunea Europeană a decis să impună sancțiuni Rusiei începând cu anul 2014, în urma anexării ilegale a Peninsulei Crimeea. Până la începutul acestui an, pe lista neagră a Uniunii Europene se aflau 211 persoane și 51 de companii.

Pe 15 februarie 2022, președintele Vladimir Putin a cerut Dumei de Stat să voteze recunoașterea independeței așa numitelor republici populare Donețk și Lugansk, din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii