După scandalul înregistrărilor prezentat la televiziunea penalului Voiculescu

Premierul Dăncilă bate din picior şi îI cere lui Tudorel Toader să revină de urgenţă în ţară

luni, 12 februarie 2018, 14:47
2 MIN
 Premierul Dăncilă bate din picior şi îI cere lui Tudorel Toader să revină de urgenţă în ţară

Premierul Viorica Dăncilă îl cheamă de urgenţă pe ministrul Tudorel Toader în ţară, după scandalul în care a fost implicată Direcţia Naţională Anticorupţie. Ministrul se află într-o vizită de lucru în Japonia, unde trebuia să stea până vineri. 

 

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunţul după şedinţa de la PSD. Şefa Executivului a precizat că îi va cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se întoarcă în ţară, ca urmare a dezvăluirilor  făcute de Vlad Cosma şi de Mihaiela Iorga Moraru. ”Îi vor cere domnului ministru să se întoarcă cât mai repede în România, având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public. Mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să se afle în ţară”, a spus Dăncilă, după şedinţa BPN al PSD.

„Ceea ce pot să confirm este că voi avea o discuţie imediat ce va ajunge la Guvern şi că o să-l chem cât mai repde pe ministrul Justiţiei in României. Da, îl voi chema cât de repede posibil să vina în Romania, având in vedere… nu pot să ştiu cu ce, poate pleca, nu ştiu care este ora de avion, dar îi voi cere domnului ministru să vin cât mai repede în România având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public. Mi se pare normal ca ministrul Justiţiei că se întoarcă în ţară”, a spus premierul. Viorica Dăncilă a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Iohannis, pe acest subiect.

”Dacă domnul preşedinte va dori o discuţie , bineînţeles că voi fi de acord”, a spus Dăncilă, precizând că Nu crede că această decizie sau o deciziei trebuie luată din punct de vedere juridic. ”Tocmai de aceea nu cred că un partid politic poate să se pronunţe pe acest lucru, şi chemăm ministrul Justiţiei care este cel mai în măsură să vadă care este situaţia. Aştept să se întoarcă ministrul justiţiei în ţară şi, din punctul meu de vedere, trebuie făcut tot ce este posibil să lămurim informaţiile care au apărut în ultima vreme în spaţiul public”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Comentarii