Premii pentru tinerii chitarişti. Evenimentul va putea fi urmărit online

joi, 19 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Premii pentru tinerii chitarişti. Evenimentul va putea fi urmărit online

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi pregăteşte pentru acest weekend două evenimente care vor putea fi urmărite online. Astfel, sâmbătă, pe 21 noiembrie, se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a evenimentului Iaşi Guitar Festival, în cadrul căruia este cuprins un concurs de chitară şi un workshop dedicat pasionaţilor acestui instrument.

 „Acest festival îşi propune promovarea chitariştilor şi instrumentiştilor din toată ţară, precum şi a trupelor de tineri care vor să se facă cunoscute întregii ţări. Deşi, anul acesta, festivalul se desfăoară diferit, iubirea noastră pentru muzică rămâne la fel de mare”, a subliniat Petran Paveliuc, coordonator Iaşi Guitar Festival.

În prima etapă de preselecţii, concurenţii din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 12 şi 22 ani, au trimis o înregistrare video în care au interpretat o piesă la alegere şi au fost trimise până pe 5 noiembrie. Astfel, anul acesta, cinci concurenţi se vor întrece la categoria 13-15 ani, iar nouă concurenţi la categoria 16-22 de ani, aceştia fiind selectaţi de către juriu într-o primă etapă. Premiile pregătite sunt consistente, la categoria 16-22 de ani fiind acordate premii în valoare de 3.000 de lei, 1.500 de lei pentru primul loc, 1.000 de lei pentru locul al II-lea şi 500 de lei pentru locul al III-lea. La categoria 13-15 ani sunt premii în valoare de 2000 de lei, 1.000 de lei pentru marele câştigător, 600 de lei pentru locul II şi 400 de lei pentru locul al III-lea.

Duminică, pe 22 noimebrie, de la ora 19.00, va putea fi urmărit evenimentul „Dance History” pregătit de trupa „The Sky”, acesta fiind un eveniment aniverasar care marchează împlinirea a 20 de ani de activitate. Evenimentul cuprinde momente de dans menuet, spaniol, samba, step, irlandez, ţigănesc, contemporan, românesc, modern, tango, oriental, macedonesc şi alte momente surpriză.

Comentarii