Presa germană: PSD, eternul partid al corupților, e înapoi la Putere în România

sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 10:02
1 MIN
 Presa germană: PSD, eternul partid al corupților, e înapoi la Putere în România

Influentul cotidian german Frankfurter Allgemeine Zeitung critică într-o analiză modul în care PSD a revenit la putere în România, arătând că PNL a refuzat transparența propusă de USR în vechea coaliție de guvernare și a preferat să-i readucă pe social-democrați în guvern.

”La un an după cea mai dură înfrângere electorală, PSD, eternul partid al corupților, e înapoi în centrul Puterii. Și-a securizat ministerele care gestionează cele mai mari bugete. Și, aparent, încearcă să blocheze reforma în justiție și desființarea Secției speciale pentru magistrați”, arată articolul din FAZ, citat de g4media.ro.

Analiza FAZ remarcă faptul că una dintre cauzele ruperii coaliției PNL – USR o reprezintă fondurile UE de circa 80 de miliarde de euro, arătând că liberalii au respins cererile de transparentizare a modului în care sunt cheltuiți acești bani.

Presa germană a lansat în ultimele două luni mai multe critici dure la adresa președintelui Klaus Iohannis. În 24 octombrie, Frankfurter Rundschau, un cotidian german cu sediul în Frankfurt pe Main, publica articolul ”Lumina strălucitoare a României se estompează” în care îi reproșa președintelui lipsa de comunicare cu partidele parlamentare.

În aceeași perioadă, Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat un amplu articol critic la adresa președintelui Klaus Iohannis, intitulat ”Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite”.

Comentarii