Preşedintele Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia

miercuri, 21 septembrie 2022, 08:17
3 MIN
 Preşedintele Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin tocmai a anunţat mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC.

El spune că Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun. „Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”, a spus el.

Principalele declaraţii: Trebuie să acordăm atenţie specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniţie. În baza acestor informaţii vrem să eliberăm de neonazişti aceste teritorii, Herson, Zaporojie.

Există o linie lungă de contact militar de peste 1000 de kilometri şi vreau să spun public că de la începutul acestor operaţiuni a fost o reacţie pozitivă la propunerile noastre în ceea ce priveşte asigurarea siguranţei ruşilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile şi au încercat să ne dea ordine directe, aşa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO.

Aţi văzut barbarismul neonaziştilor.

Mercenarii torturează cetăţenii paşnici din Zaporojie, Doneţk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulţi au fost nevoiţi să devină refugiaţi.

Administraţiie din Zaporojie Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condiţile paşnice de desfăşurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toţi aceşti oameni vor fi sprijiniţi de astăzi. Armata acţionează şi asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de maşina colectivă a vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susţin aceste propuneri, susţin mobilizarea parţială în aceste regiuni.

Precizez că este doar o mobilizare parţială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolaţi, şi cei care slujesc în armată şi care au profesii militare.

Decretul privin mobilizarea parţială a fost semnat. Oficial camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie.

În ceea ce priveşte chestiunile financiare pentru apărare, suntem hotărâţi să rezolvăm fără întârziere. Mereu auzim ameninţări la adresa poporului nostru, iar unii politicieni iresponsabili vorbesc nu doar de a asigura Ucrainei arme cu rază lungă, care vor fi capabile să lovească în Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, vorbim de zonele de graniţă, Belgorod. Folosesc drone strategice, avioanele fac operaţiuni de recunoaştere, iar Washington şi Bruxelles vor să mute operaţiunea militară pe teritoriu rus.

Iar acum vorbim şi de un şantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanţii NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei.

Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independenţa şi vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne şantajeze cu armele nucleare.

Comentarii