Preţurile la carburanţi au atins în SUA cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

joi, 10 martie 2022, 11:59
1 MIN
 Preţurile la carburanţi au atins în SUA cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

La o zi de la anunţul lui Joe Biden privind interzicerea importurilor de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, preţurile la gaze şi benzină au crescut considerabil în Statele Unite, iar astfel s-au format cozi în benzinării. Preţul benzinei din SUA a atins un record istoric, iar media naţională a ajuns la 4,25 dolari pe galon, un galon reprezentând aproximativ 3 litri, acesta fiind cel mai mare preţ înregistrat vreodată la carburanţi, peste ocean.

Preţurile nu au crescut numai în SUA, ci şi în Canada, acolo unde preţul pe litru, la benzină, este de aproximativ 2 dolari pe litru. Aici s-au înregistrat şi primele cozi la pomele de alimentare, unde au aşteptat zeci de persoane să facă plinul, potrivit CNB News. 

Totuşi, deşi se înregistrează creşteri majore, preţul la benzină variază în mai multe state din SUA. Spre exemplu, în California galonul de benzină costă 5,5 dolari, în timp ce persoane din statele din Midwest plătesc în continuare 4 dolari pe galon, iar Oklahoma preţul este de 3,8 dolari pe galon. În aprilie 2020, preţurile carburanţilor din SUA au scăzut la 1,94 dolari pe golan, însă acesta a început să crească brusc în primele săptămâni de lockdown, atunci când ar fi existat şi o cerere mai mare a americanilor.

SURSA: newsweek.ro

Comentarii