Prima lună februarie cu trafic de peste 100 de mii de pasageri la Aeroportul Iași

vineri, 03 martie 2023, 18:59
2 MIN
 Prima lună februarie cu trafic de peste 100 de mii de pasageri la Aeroportul Iași

Pentru prima dată în istorie, Aeroportul din Iaşi se laudă cu peste o sută de mii de pasageri în luna februarie, cea mai scurta luna din an si in extrasezon. Informaţia a fost publicată pe pagina de Facebook a directorului aeroportului, Romeo Vatră. El a anunţat mai multe premiere la acest început de an pentru aerogara ieşeană.

De precizat ca în februarie 2019 au fost 90.752 de pasageri,  în 2020, 85.025 de pasageri, iar anul trecut, 44.901.

Traficul de pasageri din lunile februarie ale ultimilor nouă ani, de când a fost inaugurată pista nouă a Aeroportului Iași (21 august 2014)

“Peste 100.000 pasageri au trecut pragul Aeroportului International Iasi in luna februarie. In primele doua luni avem 220.000 pasageri.

Tot in luna februarie am semnat contractul pentru proiectare si executie la proiectul de imbunatatire a protectiei perimetrale, proiect finantat pe fonduri europene, in valoare de 2 milioane euro.

Au fost finalizate procedurile de achizitie a unei autospeciale de pompieri, ambulante, scannere pentru bagaje de cabina si scannere pentru bagaje de cala in cadrul proiectul de Crestere a gradului de siguranta si securitate, proiect pe fonduri europene, in valoare de 2 milioane euro.

Incepand din 14 martie, Wizz Air suspenda cursele de pe Chisinau si redirectioneaza pasagerii pe aeroportul Iasi. Se va deschide cursa Iasi- Berlin.

Pe 26 martie, Ryan va incepe zborurile la Iasi.

In martie, Austrian va introduce a doua cursa suplimentara spre Viena, cu plecare la 5.20 am.

Pe  4 aprilie inauguram ruta Iasi-Istanbul cu Wizz Air.

Saptamana viitoare, vom incepe  reglementarea transportului auto a pasagerilor din  Republica Moldova.

Astazi, am participat la sedinta lunara a aeroporturilor la Ministerul Transporturilor pentru a evalua stadiul proiectelor pe POIM. Stam cel mai bine, cu 18% realizat din noul terminal.

Din informatiile primite astazi de la MT, a fost aprobata finantarea europeana pentru proiectul platformei din fata remizei PSI, in valoare de 2 milioane lei, care se afla acum in procedura de achizitie. “

 

Comentarii