Primarul care a cerut favoruri sexuale, exclus din PSD

marți, 28 iunie 2022, 14:47
2 MIN
 Primarul care a cerut favoruri sexuale, exclus din PSD

PSD Argeş a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu, primarul din Călineşti, judeţul Argeş care a fost reţinut pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate pentru a o muta pe altă funcţie, ca urmare a hotărârii de marţi a Judecătoriei Topoloveni. Filiala social-democrată a mai anunţat că „se delimitează şi întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”.

„Ca urmare a hotărârii de astăzi a Judecătoriei Topoloveni, PSD Argeş a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeş se delimitează şi întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, arată o postare făcută marţi pe pagina de Facebook a filialei PSD Argeş.

Primarul din Călineşti, judeţul Argeş, Mihai Georgescu, a fost reţinut pentru folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual după ce ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate pentru a o muta pe altă funcţie. Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că filiala liberală va strânge semnături pentru a fi organizat un referendum de demitere a edilului PSD.

„În ziua de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, şi au reţinut un bărbat de 53 de ani, din Călineşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine”, a anunţat Poliţia Judeţeană Argeş.

 

Comentarii