Primarul Iaşului, mesaje dure pe Facebook după meciul Poli – Universitatea Craiova. „A primit o replică pe masură”

duminică, 13 august 2023, 08:14
3 MIN
 Primarul Iaşului, mesaje dure pe Facebook după meciul Poli – Universitatea Craiova. „A primit o replică pe masură”

Mihai Chirica, în vârstă de 51 de ani, primarul municipiului Iaşi, a transmis un şir de mesaje de o tonalitate dură după înfrângerea echipei de fotbal Poli în faţa Universităţii Craiova, scor 1-4, scrie digisport.ro.

Edilul nu a detaliat în mod explicit momentul care l-a determinat să aducă acuzaţii de natură nefavorabilă asupra echipei sale, sugerând totuşi că este posibil să fi fost vorba despre momentul în care jucătorul Alin Roman a fost eliminat din teren la scorul de 1-0 în favoarea echipei Poli Iaşi. Cu toate acestea, în ciuda aparenţelor, reluările indică faptul că decizia arbitrilor de acordarea a două cartonaşe galbene acestui jucător a fost într-adevăr justificată.

”Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1

”Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1. Este o pierdere de timp şi de resurse. Ruşine! De astăzi, nu mai vorbesc despre Liga 1, aştept ziua în care hoţia nesimţită va lăsa sportul din România să performeze. Până atunci, mă voi ocupa de sportul pentru copii. Din nou, să vă fie ruşine celor care vă ocupaţi de Liga Profesionistă de Fotbal (n.r. Comisia Centrală a Arbitrilor este sub egida Federaţiei, nu a Ligii). Copii de 7 şi 8 ani strigă 'Hoţule, hoţule'! Bănuiesc că veniseră să vadă o competiţie sportivă, nu o jecmăneală la drumul mare. Îmi este ruşine pentru trauma prin care trec aceşti copii.

Cititi si: PSD Iaşi îl critică dur pe Chirica pentru mesajele postate după meciul pierdut cu Poli Iaşi

Dacă acesta este fotbalul de Liga 1 în România, dacă asta organizează această Ligă şi dacă credeţi că eu mai stau cu voi la masă, vă înşelaţi! Sport pentru copii! Se pare că Liga 1 promovează Gheboasă! Bănuiesc că acolo ne vreţi copiii! Vom căuta alte sporturi”, a scris Mihai Chirica, pe Facebook. Ulterior primarul si-a sters postarea: “Am depostat pentru că eu nu vorbesc despre etnie ci despre rolul sportului in educarea copiilor noştri. Mai avem multe, prea multe de făcut, ca să avem iarăşi performanţă”

Replica lui Vali Moraru

Vali Moraru, moderatorul emisiunii Digi Sport Special, a prezentat mesajele lui Mihai Chirica în direct şi i-a dat primarului o replică dură. ”Cui să-i fie ruşine, domnule primar? Lui Istvan Kovacs, că a dat un roşu pe care îl merita Alin Roman? Domnul primar, nu v-a obligat nimeni să staţi la masă, domnule. Leo Grozavu a promovat echipa, asta este, trebuie să jucaţi în SuperLigă, că aţi promovat, dar puteţi să vă întoarceţi repede înapoi, nu e obligaţie. Au strigat copiii 'hoţule'. Uitaţi-vă, bre, la fază.

Cititi si: Paraschiv îl face praf pe Chirica. “Dă-i omului putere, ca să-i vezi caracterul

Chiar dacă greşea Istvan Kovacs, era o eliminare. Incredibil. Băi, oameni buni, vă daţi seama pe cine votaţi? Vă daţi seama ce minte poate să aibă? Domnul primar, nu-l invitaţi pe Gheboasă la Iaşi. Nu-l chemaţi, e opţiunea dumneavoastră. Ce legătură are? S-a dat un roşu, de fapt, două galbene, întâmplător corecte, într-un meci de fotbal. Nu vă pricepeţi? Nu-i problemă, nu trebuie să vă băgaţi, staţi deoparte. Poate că ar fi bine să nu vă implicaţi. Poate ar trebui ca statul să-i dea privatului să investească în sport. Să-i dea toate condiţiile, ce urlă Gică Hagi de ani de zile şi alţii pe lângă el, dar degeaba. Absolut incredibil”, a spus Vali Moraru.

Comentarii