Primele probleme cu Windows 11: File Explorer, vinovat de memory leak

miercuri, 06 octombrie 2021, 12:48
1 MIN
 Primele probleme cu Windows 11: File Explorer, vinovat de memory leak

Windows 11 începe să iasă oficial la suprafață și vrea să-ți îmbunătățească experiența de utilizare. Din păcate, noul sistem de operare nu este doar lapte și miere, căci un bug afectează memoria sistemelor. Este vorba despre fenomenul memory leak, cel în care unele programe tind să consume mai mult RAM decât în mod obișnuit.

În esență, asta se întâmplă atunci când un prgram pe care îl închizi nu eliberează spațiul alocat memoriei cache. Uneori, RAM-ul nu este eliberat nici după ce a trebut multă vreme de la închiderea programului, iar memoria blocată cauzează diverse probleme, de la îngreunarea funcționării și până la freeze-uri.

Cei care și-au instalat Windows 11 se confruntă cu această problemă, iar vinovatul este File Explorer.

În cazul în care vrei să afli dacă versiunea ta de Windows 11 este bântuită de această problemă, trebuie să deschizi Task Manager și să sortezi procesele descrescător, primul pe listă fiind programul cu cel mai mare consum. Apoi, apasă Win+E în mod repetat. În teorie, File Explorer ar trebui să urce repede în capul listei, așa că, odată ce ai închis aceste ferestre, urmărește memoria pentru a vedea dacă a fost sau nu eliberată.

Aflați amănunte de pe zonait.ro.

Comentarii