Prins la doi ani după ce a dat lovitura la seiful Primăriei Ţibana

sâmbătă, 12 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Prins la doi ani după ce a dat lovitura la seiful Primăriei Ţibana

După mai bine de doi de ani de la jaful Primăriei Ţibana, poliţiştii ieşeani au reuşit să îl prindă şi pe al patrulea făptaş.

Reprezentanţii poliţiei Iaşi ne-au precizat că nu ştiu unde a fost prins, însă, hoţul a fost trimis la Iaşi unde îşi va ispăşi pedeapsa, el fiind din Mehedinţi. În luna ianuarie 2019, trei indivizi cu cagule pe faţă şi o femeie complice care i-a transportat cu maşina au reuşit să fure un seif cu totul din primăria Ţibana.

Seiful cântărea 225 de kilograme, iar când îl împingeau prin curtea primăriei, hoţii au fost pe punctul de a fi prinşi de doi angajaţi, care veniseră să alimenteze centrala termică cu lemne.

După ce angajaţii au trecut pe lângă seiful din curte, hoţii – Alex şi Cătălin Vatră din satul Runcu, l-au împins mai departe, până la maşina condusă de către Nicoleta Lohon, din Drobeta Turnu Severin. Cei trei au fost prinşi ulterior, iar de la ei au fost recuperaţi doar 55.000 de lei din cei 172.000 lei furaţi. Banii reprezentau salariile angajaţilor.

Al patrulea hoţ a fost prins de curând şi adus la Iaşi pentru a-şi ispăşi pedeapsa. “La data de 10 iunie, poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au depistat un bărbat dat în urmărire internaţională. Pe numele său, Judecătoria Iaşi a emis în luna noiembrie 2020 un mandat de arestare preventivă, într-un dosar penal întocmit sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

Acesta, împreună cu alţi doi bărbaţi, ar fi sustras în anul 2019 un seif în care se afla suma de 173.000 lei dintr-o instituţie din comuna Ţibana. Bărbatul din judeţul Mehedinţi a fost depus în arestul IPJ Iaşi", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Hoţii au fost condamnaţi în cursul anului trecut în baza unui acord de recunoaştere a vinovăţiei: George Alex Vatră a primit trei ani de închisoare cu executare, fratele său Cătălin Vatră doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, iar Nicoleta Kati Lohon, doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Comentarii