Profesoară la Universitatea Națională de Apărare, val de postări conspiraționiste anti-Zelenski pe Facebook

joi, 17 martie 2022, 18:57
1 MIN
 Profesoară la Universitatea Națională de Apărare, val de postări conspiraționiste anti-Zelenski pe Facebook

Un cadru didactic de la „Universitatea Națională de Apărare Carol I” a postat pe Facebook un val de comentarii anti-Zelenski și numerose teorii conspiraționiste care au generat sute de like-uri și distribuiri, relatează G4Media.ro. Universitatea Carol I, instituție de învățământ subordonată Ministerului Apărării Naționale (MApN) și unde se pregătesc viitorii ofițeri ai Armatei Române, a reacționat afirmând că postările „nu au legătură cu activitatea și atribuțiile profesionale”.

Într-una dintre postări de exemplu, arată G4Media.ro, conferențiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu dă vina pentru război pe președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, și lansează o teorie conspiraționistă: „De ce a eliberat (Zelenski n.r.) puscariasii cu experienta militara si i-a inarmat? Unde se afla si ce fac puscariasii aia? Unde se afla armele alea? Prin niste state UE care trebuie destabilizate de rusi, cumva?”.

Într-un răspuns pentru G4Media, Universitatea Națională de Apărare (UNAP) a transmis că „personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru și postările online”.

Comentarii