Program organizat de Ambasada SUA pentru studenţii ieşeni care vor să înveţe cum să devină lideri civici

duminică, 23 octombrie 2022, 17:55
2 MIN
 Program organizat de Ambasada SUA pentru studenţii ieşeni care vor să înveţe cum să devină lideri civici

Studenţii ieşeni au posibilitatea de a se înscrie la programul – „Kennedy Academy for Students”, care este structurat în jurul subiectelor de democraţie, educaţie civică şi participare activă în comunitate. 

Organizat de către Ambasada SUA în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională, programul este deschis studenţilor români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, fiind programat să aibă loc la Bucureşti în perioada 14 – 18 decembrie. „Cu toate că sectorul ONG din România a prins avânt după căderea comunismului, mediul în care acţionează aceste organizaţii este încă slab din punct de vedere instituţional şi suferă din cauza unei lipse cronice de competenţe de leadership. Acest program îşi propune să ofere unui număr de 15 participanţi şansa de a învăţa despre leadership şi implicare civică în sectorul ONG din România, să îşi îmbunătăţească nivelul de comunicare în limba engleză şi să înveţe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentru a fi activi în sfera civică”, au precizat organizatorii.

Participarea la eveniment este gratuită, cei 15 tineri care urmează să fie pregătiţi fiind selectaţi în urma unui proces de aplicaţie online. În cadrul programului, studenţii vor avea parte de workshopuri, ateliere şi vizite instituţionale. „Kennedy Academy for Students este dedicat studenţilor vizionari şi creativi care vor să dea naştere unor schimbări tangibile în organizaţiile / comunităţile din care fac parte. Pentru acest lucru nu este nevoie numai de pasiune, dar şi de o înţelegere a procesului de funcţionare al societăţii civile, de sistemul public din care fac parte şi de interacţiunea la nivel naţional între şi dintre aceste asociaţii şi alte instituţii publice”, au mai precizat organizatorii.

Pot participa studenţi de la toate ciclurile de studiu: licenţă, masterat, doctorat, condiţii suplimentare fiind să fie parte dintr-un ONG, să aibă cel puţin un nivel mediu de cunoştinţe de limbă engleză, să aibă rezultate universitare bune, să fie implicaţi civic şi să fie dispuşi să organizeze cel puţin un proiect civic local în luna ianuarie 2023. Cei interesaţi pot aplica online până la finalul zilei de 6 noiembrie 2022.

Înscrierile se pot face AICI

 

Comentarii