Programul la Ateneu, modificat de noile restricţii pandemice. Proiecțiile, mutate mai devreme cu câteva ore

marți, 16 martie 2021, 21:10
2 MIN
 Programul la Ateneu, modificat de noile restricţii pandemice. Proiecțiile, mutate mai devreme cu câteva ore

Reprezentanţii Ateneului ieşean au anunţat că programul de difuzare a filmelor programate săptămâna aceasta va suferi modificări din cauza restricţiilor de circulaţie. Astfel, având în vedere că nu se va mai putea circula după ora 22.00, instituţia a decis ca filmele să fie difuzate cu o oră mai devreme, urmând ca proiecţiile să înceapă fie de la ora 17, fie de la ora 19.

Astfel, mâine vor putea fi urmărite două producţii. De la ora 17 va rula „Portretul unei femei în flăcări” (Portrait de la jeunefille en feu), în regia lui Céline Sciamma, un film nerecomadat tinerilor sub 15 ani. Pelicula spune povestea lui Marianne, care este angajată să-i facă portretul de nuntă al lui Héloïse, în secret. Ea trebuie să-şi observe modelul ziua pentru a o putea picta noaptea. Relaţia dintre cele două femei va deveni însă tot mai strânsă pe măsură ce împărtăşesc ultimele momente de libertate ale lui Héloïse.

Seara, de la ora 19, va rula „Eden”, în regia lui Ágnes Kocsis, film prezentat în avanpremieră. Producţia o prezintă pe Eva, o femeie alergică de la tot felul de substanţe chimice, la unde radio şi la câmpuri electrice. Aceasta ce este forţată să trăiască în izolare totală, iar singurele fiinţe cu care intră în contact sunt fratele ei şi doctorii care o supun la diverse experimente. Într-o zi însă un psihiatru îşi propune să cerceteze dacă boala ei este una reală sau imaginară. Vineri, de la ora 17, este programată proiecţia filmului „Berliner”, în regia lui Marian Crişan. Seara, de la ora 19, va rula „Undine”.

În weekend, de la ora 14 va rula „Lassie se întoarce acasă”. Duminică, de la aceeaşi oră, va fi difuzat „Patrula căţeluşilor”. Preţul unui bilet la oricare dintre proiecţii este de 12 lei.

Comentarii