Proiect de un milion de euro la Tomeşti. Servicii sociale pentru cei năpăstuiți de soartă

vineri, 26 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Proiect de un milion de euro la Tomeşti. Servicii sociale pentru cei năpăstuiți de soartă

Un proiect de peste 4,5 milioane de lei, cofinanţat din Fodul Social European, va fi implementat la Tomeşti în perioada 1 ianuarie 2021 – 30 decembrie 2022. 

Proiectul, "Împreună pentru Poiana Vlădicăi", este realizat de către UAT Comuna Tomeşti în parteneriat cu Fundaţia Corona Iaşi şi Şcoala Gimnazială Chicerea, având drept scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială de la nivelul GAL Poiana Vlădicăi din comunele Tomeşti şi Holboca. Demersul cuprinde implementarea de măsuri integrate adresate unui număr de 250 de persoane, urmând să fie oferite servicii sociale pentru un număr de 125 de adulţi şi 125 de copii aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Astfel, persoanele adulte vor beneficia de informare, consiliere şi sprijin în vederea depăşirii situaţiei de criză în care se află, dar şi asistenţă şi suport pentru familie, stabilirea unui plan individualizat de intervenţie integrată la nivel de individ sau servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă. Copiii vor beneficia de consiliere psihosocială şi suport emoţional, socializare şi petrecerea timpului liber, dar şi suport pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Serviciile se vor furniza prin Punctul Unic de Acces (PUA) ce va funcţiona în cadrul Primăriei Comunei Tomeşti şi în Centrul de zi "Sfânta Maria" din satul Tomeşti. De asemenea, vor fi oferite servicii educaţionale pentru cei 125 de copii, iar adulţii vor fi sprijiniţi în vederea găsirii unui loc de muncă.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 4.643.985,80 de lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă este 4.411.786,53 de lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este 160.964,24 lei, iar valoare cofinanţării partenerilor publici este de 71.235,03 de lei. 

Comentarii