COMUNICAT DE PRESA

Proiect Star of Hope: Ziua Mamei în taberele pentru refugiați

luni, 07 martie 2022, 19:03
3 MIN
 Proiect Star of Hope: Ziua Mamei în taberele pentru refugiați

Fundația Star of Hope Romania organizează o zi speciala a Mamei în taberele pentru refugiați.

Mâine, 8 Martie 2022, începând cu ora 12.00, la tabăra de refugiați de lângă Huși, vama Albița, vama Siret, Fundația Star of Hope Romania va împărți 300 de cadouri mamelor refugiate pentru a le ajuta să se destindă și să se mai detașeze de drama pe care o trăiesc. Acțiunea este organizată cu susținerea Sisters International Suedia.

De două săptămâni trăim cu toții sub teroarea unui război rece, sângeros, care nu dă semne să se finalizeze prea curând. Mii de ucrainieni disperați trec zilnic granițele României pentru a găsi scăpare, ajutor.

Fundația Star of Hope Romania a fost printre primele organizații care a mers la punctele de frontieră ale Ucrainei cu Romania și a oferit ajutor refgiaților care pășeau pe teritoriul țării noastre. Echipa Star of Hope acționează în 3 puncte vamale din Romania fiind prezentă la Siret, Albița și Stânca Costești unde, mii de refugiați au fost informați și ajutați să găsească cazare pe timpul șederii lor în Romania, au primit o gustare, fructe, kituri de igienă și medicamente.

Un sentiment de durere extrem de apăsător ne încearcă zilnic în timpul activității din vamă. Familii debusolate, mame singure cu copii, persoane si copii cu dizabilități, fug din calea războiului și încearcă să ajungă în Romania.

Suntem acolo, alături de ei, așa cum facem mereu, o Stea a Speranței care continuă să aducă lumină și nădejdea că totul va fi bine.

În sprijinul refugiaților ucrainieni, Fundația Star of Hope Romania a amenajat în cadrul centrelor Star of Hope din Dorohoi, Murgeni și Iași, spații primitoare, dotate cu saltele, lenjerii, kituri de igienă, alimente și tot ce este necesar pentru a se putea locui decent pentru o perioadă de timp.

De asemenea, Fundația Star of Hope Romania în colaborare cu Federația ONG pentru copil și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale se implică în sprijinirea la nivel local și regional a centrelor special amenajate pentru refugiați. Astfel, ne ocupăm de dotarea centrelor cu saltele, pături, materiale de igienă și caserole cu mâncare pentru refugiați.

Și, nu în ultimul rând, Fundația Star of Hope Romania se implică în acțiunile demarate pentru transportul de medicamente și alimente în Ucraina pentru cei rămași să-și apere țara.

Să nu uităm să fim oameni și ne ajutăm semenii oricât de greu ar fi!

Cei care doresc să ne susțină o pot face accesând direct platforma de donații online pe

www.starofhope.ro – donații pentru Ucraina sau în contul deschis la BCR pentru Ucraina: RO78RNCB0175033618640021.

Pentru informații suplimentare:

Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv – 0744506036

Adina Mihălăchiuță, responsabil PR – 0743112725

Fundația Star of Hope Romania

Comentarii