Propaganda îi pregăteşte pe români pentru conflictul dintre Rusia şi Ucraina

joi, 27 ianuarie 2022, 12:49
1 MIN
 Propaganda îi pregăteşte pe români pentru conflictul dintre Rusia şi Ucraina

Creşterea tensiunilor dintre NATO şi Rusia cu privire la o nouă invazie rusească în Ucraina a făcut ca în România să apară o tot mai activă propagandă anti-ucraineană, pe reţelele de socializare şi chiar în presă.

Mesajele au ca scop să-i întoarcă pe români împotriva ucrainienilor, alimentând ideea că vecinul României nu merită sprijin, pentru că nu a fost „un prieten adevărat” de-a lungul istorie şi pentru că nu ar proteja suficient minoritatea românească de pe teritoriul său.

Naraţiunea circulă pe reţelele de socializare, dar este popularizată inclusiv de canale de televiziune precum Antena 3. Pe Facebook şi pe Whatsapp a devenit viral un articol în care sunt amestecate date istorice reale cu informaţii mistificate sau simplificate, intitulat, cu ironie, „BUNII NOŞTRI VECINI… UCRAINENII”.

„În 1918 au dorit anexarea Basarabiei şi doar prezenţa militară a românilor a forţat retragerea acestei cereri; În 1945 au dorit anexarea Basarabiei şi doar presiunea lui Stalin a forţat eliminarea acestei pretenţii;

În 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse împotriva celor româneşti, pentru a desprinde regiunea transnistreană, pe care şi-o doreau atât de mult pentru ei”. Acestea sunt primele trei fraze din respectivul articol viral. PressHUB a identificat autorul textului şi l-a intervievat.

Citiţi materialul integral pe presshub.ro

 

 

 

 

Comentarii