Propunere: cei contaminaţi vor fi sterilizaţi prin fierbere!

marți, 03 martie 2020, 08:12
2 MIN

* Voiam să scriem azi despre Postul Paştelui, dar acesta vine în fiecare an (şi lumea ştie bine cum să îl primească!), spre deosebire de viruşii noi, care sunt de actualitate şi care poate că nu vor mai trece pe la noi pe planetă la anul (nemaiavând la cine, ca să facem o glumă proastă!). Prin urmare, venim cu noi informaţii de pe frontul luptei dintre oameni şi coronaviruşi:

* La secţiile de Boli Infecţioase din mai multe dispensare ale ţării, cadrele medicale, depăşite de situaţie, au fost nevoite să improvizeze; din fericire, unele asistente mai în vârstă sunt fine cunoscătoare ale tradiţiilor populare şi au reuşit să facă faţă în mod onorabil oricărui fel de virus: pacienţii lor au ţinut sub pernă fire de busuioc furate de la preot, au fost puşi să asculte cucul cântând (o înregistrare veche, cu telefonul) de dimineaţă, pe stomacul gol, au purtat fire de bumbăcel roşu înnodate de degete (un binecunoscut remediu anti-deochi), apoi au fost descântaţi cu străvechiul descântec "Cum ies gândacii ăştia de sub paturile din salon, aşa să iasă şi viruşii din pacient!".

* Deoarece au auzit că viruşii mor de la alcool şi cum rezervele de alcool sanitar ale dispensarului din Mahmuri au fost deja terminate, medicii au apelat la bunăvoinţa patronilor de localuri din localitate, să-i ajute cu nişte dezinfectante. Aceştia, mânaţi de umanism, au trimis repede cantităţi mari, în văzul lumii; aşa au apărut şi zvonuri, motiv pentru care, pe înserat, toţi sătenii făceau coadă la dispensar, plângând că au viruşi şi că vor dezinfectare; mulţi veniseră cu căni sau pahare de acasă.

* Cam la fel s-a întâmplat şi la Machitori, însă medicii dispensarului, văzând miile de oameni care doreau să intre, cu pofta în priviri, au ieşit la geam şi le-au strigat "Gata! Nu mai avem materiale! Cine vrea, va fi sterilizat prin fierbere, jumătate de oră!".

* Unul dintre entuziaştii cercetători voluntari autohtoni, domnul Aurel Bacterie, este pasionat de organismele mici încă din copilărie, de când avea purici şi păduchi, şi e posesorul unui mic microscop la care studiază de ceva vreme mutaţiile viruşilor, dar şi efectul unor substanţe asupra acestora (scuipat, vin alb, lipici, detergent de vase). El ne povesteşte că aseară, în timp ce examina cu atenţie o lamelă cu viruşi pe care turnase bere, a observat cum aceştia formează din trupurile lor cuvântul "BOULE!".

Comentarii