PSD le spune pensionarilor cu jumătate de gură că nu vor primi nici măcar o creştere de 10%

vineri, 14 octombrie 2022, 14:30
1 MIN
 PSD le spune pensionarilor cu jumătate de gură că nu vor primi nici măcar o creştere de 10%

PSD le spune pensionarilor că nici măcar o creştere de 10% nu vor primi, la 1.1.2022: potrivit Antenei 3 majorarea va fi de doar 6%. Ulterior, în primăvară, pensiile se vor majora până la 10%. „După lungi discuţii, coaliţia de guvernare ia în calcul să crească pensiile în două tranşe, anul viitor. Aşadar, de la 1 ianuarie, o prima creştere, dar doar cea prevazută de lege. Una care să acopere creşterea inflaţiei pe 2021, plus creşterea economică, adică o creştere în jur de 6 procente pentru punctul de pensie. Restul de până la 10 la sută ar putea fi dat la mijlocul primăverii, în luna aprilie”, susţine postul controlat de Dan Voiculescu.

Acesta citează o declaraţie ambiguă făcută joi de prepreşedintele PSD, Marcel Ciolacu: „Minimum, minimum de la care pornim este legea. Rata inflaţiei de anul trecut, aşteptăm construcţia bugetului. Este o abordare şi asta, să aplici legea, şi pe urmă, când închizi anul fiscal în februarie, cel târziu în martie, să vii cu diferenţa. Vom lua decizia cea mai sustenabilă”.

Ciolacu a făcut aceste afirmaţii la emisiunea lui Ionuţ Cristache. Acum câteva săptămâni, tot el susţinea că „ar fi inuman” ca pensiile să crească sub 10%: „Repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

 

Comentarii