PSD, pregătit să răstoarne Guvernul Cîțu. Are și un premier pregătit: Rafila

luni, 14 iunie 2021, 11:38
1 MIN
 PSD, pregătit să răstoarne Guvernul Cîțu. Are și un premier pregătit: Rafila

PSD a redactat textul moțiunii de cenzură care urmează să fie depus săptămâna viitoare în Parlament. Titlul moţiunii este "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu". Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că dacă Guvernul Cîțu pică, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila, iar guvernul ar putea fi unul minoritar.

"Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali (…) Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Vom discuta dacă moțiunea va trece (n.red. despre partidele care vor forma un nou guvern). Poate să fie și un guvern minoritar. Am exclus colaborarea cu PNL”, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Social democrații au făcut public textul moțiunii de cenzură care începe cu un motto format din versurile poetului George Bacovia."Prin fumul de țigări, ca-n nouri/ Gândeam la lumi ce nu există"… – George Bacovia, "Seară tristă”.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii